Ploiesti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Ploiesti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Ce este geometria și cand trebuie efectuata?

Ce este geometria și cand trebuie efectuata?

Detalii anunt

Telefon
0722510063
Categorie
Anunturi servicii auto / moto
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
363

Voteaza & Distribuie

Prezentare anunt

Ca orice sofer de autoturism, probabil ca fiecare dintre noi ne vom confrunta cu problema geometriei la roti, dar ce semnifica aceasta?

Geometria rotiilor consta în concordanta rotilor fata de directia de mers, de asemenea consta și în alinierea una fata de cealalta. Operatiunea de reglare a geometriei se poate efectua doar în cardul unui service auto autorizat deoarece este o operatiune foarte importanta pentru autoturismul dumneavoastra.

Simptomele ca autoturismul dumneavoastra are nevoie de reglarea geometriei sunt :
  • Volanul nu este în concordanta cu rotiile autoturismului
  • Ati lovit autoturismul intr-o groapa
  • Ati schimbat piese ce tin de sistemul de directie
  • Volanul nu mai revine la pozitia initiala.

Geometria rotilor este diferita de echilibrarea acestora.

Echilibrarea rotilor

Reprezinta montarea de plumbi pe janta metalica pentru ca aceasta sa nu genereze vibratii la o viteza mai mare. Care sunt principiile geometriei rotilor?

Unghiul de fuga
Este responsabil cu mentinerea stabilitatii autoturismului. Acesta se corecteaza prin schimbarea pieselor și reprezinta unghiul dintre axa pivotului rotii și axa perpendiculara pe terenul de rulare

Unghiul de cadere


Aceasta se poate observa cand ne uitam la autoturism din fata și roata sta perfect perpendicular în raport cu asfaltul. Aceasta influenteaza semnificativ modul de manipulare al autoturismului. Acest unghi se regleaza în functie de sarcina pe care autoturismul o poate suporta. De asemenea, exista autoturisme care permit doar un singur tip de reglaj

Unghiul de convergenta

Acest unghi influenteaza în mare parte uzura anvelopelor. Reglarea gresita a acestui unghi poate duce la subvirare sau supravirare

În concluzie, în cazul în care observati ca autoturismul dumneavoastra prezinta simptome cum ca ar avea nevoie de reglarea geometriei, va recomandam sa faceti o vizita cat de repede posibil la un service autorizat.

Filtre anunt

Marca auto: MAN